Ting å gjøre i Lisboa

Mellom syv åskammer, i et vakkert landskap ligger en by istrødd gotiske bygninger og moderne arkitektur; bratte bakker og trikker á la San Francisco, og med en havsutsikt selv vi norske fjordvante mennesker kan misunne – det er ikke vanskelig å forstå hvorfor byen en gang var Lord Byrons muse. Pluss så på at landet har et av Europas beste klima – over 300 soldager i året – og du sitter igjen med et feriemål du vil ønske å besøke. Lisboa, og Portugal generelt, har en lang og rik historie som sjøfartsnasjon, men det er ikke lenge siden landet var ansett som et av Europas siste u-land. Selv om dette ikke er tilfellet i dag – og som en heldig konsekvens for oss reisende – er Portugal, med Lisboa, en plass for deg som reiser på et trangt budsjett.

Attraksjoner

For et flott overblikk av Portugals hovedstad for å se på den fantastiske utsikten, kan man ta seg opp til en av de mange utkikkspostene som er å finne rundt byen, for eksempel St. Georges slott hvor man samtidig kan utforske selve slottet. Ta trikken til Alfama-distriktet – Lisboas eldste bydel – og opplev de koselige, trange gatene som leder opp til Lisboa slott. For en innendørs kulturell dag kan du ta turen til et av de mange museene – du kan velge mellom historie-, kunst-, militær- eller vitenskapsmuseum, og til og med et eget museum for barn. Eller du kan ta for deg et av galleriene – valgene er mange. En kanskje morsommere måte å se byen på – i alle fall mer moderne – er fra en segway. Du er i alle fall garantert å ikke forbrenne en eneste kalori.

Restauranter

Man kan ikke reise til Portugal uten å spise bacalao, eller bacalhau som det heter på portugisisk. Retten har sin opprinnelse her, og i Lisboa kan den nytes på for eksempel Laurentino o rei do Bacalhaueller Ti Natercia. For andre retter anbefales Belcantofra det dyre spektret, og for det mer billige – men veldig spesielle – går du på Estamine Art Food Drink som er en blanding mellom kunstgalleri og spisested, med kun to bord. Vel bekomme!

Overnatting

Et flott hotell i det hippe området Avenida da Liberdade – hovedavenyen i byen, bygget etter Paris’ Champs-Élysées – er Valverde hotell. Hotellet har en nydelig frokost og en vakker bakgård i en gammel bygning rett ved det beste shoppingområdet i Lisboa. For en ikke fullt så sentral plass å bo har man Casa do Barão som ligger i bydelen Chiado, med nærhet til gode restauranter, cafeer, bokhandlere og teater.

Lisboa er absolutt byen å reise til for deg som er på utkikk etter et feriested som har alt – også de billige prisene – og det er flust av reise- og flyselskap som tar deg dit. Portugisere har lang historie for å være utforskende eventyrer, så nå er det på tide for deg også å ta på deg oppdagelseshatten og komme deg av gårde!