Seychellene – paradisøyene

Seychellene er en øygruppe bestående av 115 øyer utenfor Madagaskar i Det indiske hav. Du kan bo på en håndfull av øyene, men hovedøya er Mahé – her ligger den internasjonale flyplassen. Seychellene har alt du ønsker fra et ferieparadis i solen: Palmer, snøhvite strender, turkist hav og grønn natur. Det er en trygg destinasjon, både når det gjelder kriminalitet, tropiske sykdommer og klima, noe som appellerer til deg som reiser med barn. Blant annet kan du leie deg inn på bungalower med kjøkken slik at man har mer frihet med tanke på maten. Ønsker du å komme til dekket bord, er det selvsagt også muligheter til det på et av de mange hotellene. Øystaten har ikke et overveldende utvalg av varer man kan kjøpe, så å ta med ting du vet du ikke vil klare deg foruten på ferie kan være lurt – særlig solkrem. Og å ta med kokosnøtter hjem uten å ha kjøpt på lovlig vis er ikke tillatt.

Overnatting

Det er mulig å øyhoppe på Seychellene, men vær oppmerksom på at du må kunne dokumentere at du har bestilt overnatting når du ankommer – hvis ikke blir du bedt om å gjøre det. Du kan velge mellom å bo i bungalow eller å ta inn på hotell.

For et hotell med god kvalitet, kan du ta inn på Paradis Sun Hotel på øya Praslin. Hotellet tilbyr spa, cruise, gratis WiFi – for den viktige dokumenteringen på sosiale medier – og restaurant med live underholdning. Du kan her få hjelp til å leie bil eller sykkel, noe som passer bra siden hotellet ligger et steinkast unna naturreservatet Valleé de Mai som står på UNESCOS verdensarvliste.

Vil du ikke bo på hotell, kan Villa Gaiarda, et italienskinspirert gjestehus, være noe for deg. Her får du rom med tilgang til en nydelig bakhage og basseng – selv om gjestehuset ligger nær stranda.

Er du på utkikk etter det helt unike skal du prøve deg på den private øya Denis hvor det kun er 25 overnattingshytter. Alle er adskilt av naturlig vegetasjon og er i gåavstand til stranda siden øya er så liten. Her er ikke internett, og du er oppfordret til å nyte dette. På øya kan du besøke skilpadder, dra på kajakktur eller nyte utendørs spa.

Ting å gjøre

Om du alltid har hatt lyst å prøve dykking eller snorkling, er dette virkelig plassen å gjøre det. Havet er krystallklart og fiskelivet rikt; det tilbys kurs både til deg som er nybegynner og deg som har gjort det før.

Det finnes mange nasjonalparker i områdene, og det tilbys turer for å se på dyre- og fuglelivet. Man kan også være med på cruise i solnedgang rett utenfor øyene, eller ta en spasertur i en botanisk hage.

På Victoria Market kan man kjøpe blant annet fersk fisk, frisk frukt og knasende grønnsaker – og også suvenirer.

Alt i alt er Seychellene et reisemål for deg som ønsker total avslapping i fantastiske omgivelser. Kanskje en framtidig ferietur for deg og en du er glad i?