De mest populære reisemålene for nordmenn i dag

Vi nordmenn er glad i å reise, og gjør så til gagns. Hvert år ferie-emigrerer så mange nordmenn over landegrensene at man skulle tro vi var et folk av flere millioner enn vi faktisk er. God økonomi og en priskrig i luften gjør sitt til at vi finner plass i familiebudsjettet – og kanskje er det våre gamle utfartsgener som i tillegg driver oss ut. Noen nordmenn tar turen ut i grisgrendte strøk kun en og annen fjellgeit har ferdet før, mens andre går for den trygge variasjonen og hilser helst på naboen mens de går på playaen. Vi har sett på den sistnevnte demografiens reisemål.

Camping:Vi elsker camping – har alltid gjort det, og ser ut til å alltid ville gjøre det. Det er noe med de små, trange – men koselige – tilstandene man møter på når man ferierer på denne måten som virkelig appellerer til oss. Nummer én campingferiested er Sverige, og øverst på lista troner steder som Daftø Camping Resort like sør om Strømstad. Denne campingen er en drøm for både deg som reiser på voksenferie, og den som reiser med barn. Spa, fornøyelsespark og basseng med helt egne pirater står campingplassen for, mens Strømstad tilbyr nasjonalpark, golf, billig shopping og nærhet til den fantastiske svenske skjærgård. Du kan både ta med campingvognen og leie deg inn på hytter.

Sjø:Havet og livet ved tiltrekker oss på en måte som er nødt til å sitte i genene våre. Når man klorer seg fast øverst på kartet, må man kanskje like havet – jordklodens highway. Det at havet gir oss en helt spesiell vakker følelse, med sine solopp- og -nedganger ispedd måkeskrik og at man virkelig kan lene seg tilbake samtidig som man enten forflytter seg på båt eller ligger pal i hytta, virker også inn på vårt valg om å feriere slik. For den virkelig luksuriøse sjøferien tar man seg en tur på Norwegian Cruise Lines populære cruise-skip Norwegian Epic. Velg for eksempel et cruise i Middelhavet med avreise fra Barcelona, Spania, via Napoli og Roma i Italia, og Cannes i Frankrike før man legger turen innom alltid populære Palma de Mallorca og avslutter tilbake i Barcelona. På skipet kan man nyte flotte lugarer, casino, restauranter, prisbelønte show, spa og shopping, for å nevne noe.

Charter:Helt siden de første charter-flyene tok av fra Norge på 50-tallet, har vi nordmenn omfavnet reisemåten. Hva er det å ikke like ved å sette seg på et fly til et forblåst land, for så å kunne stige av til sol, strender, drinker og slaraffenliv? Populære destinasjoner er Kreta og Mallorca – intet nytt under solen her, med andre ord – vi elsker grekerne og spanjolene. På Mallorca reiser du for et yrende folke- og uteliv, flotte strender og livlig nattliv. Kreta er fint for familien, med barnevennlige strender uten alt for mange mennesker. Pluss på all inclusive, og du er garantert en avslappende ferie.

Fjell:Om vi er et folk av havet, er vi i alle fall et folk av fjellet. Der finnes vel knapt en topp i Norge ikke noen allerede har vært på, men siden vi har så mye av det – fjell altså – så står man ikke ofte i fare for å støte på en hel horde av andre mennesker på vår ferd. Noe skjer også med oss introverte nordmenn når vi smører vår sekk og – på vinteren – spenner våre ski; vi blir rett og slett litt glade i mennesker og begynner å hilse og oppføre oss som om vi var fra helt andre sydlige breddegrader. Flere og flere velger aktiv ferie, og det er dette du kan oppleve på Storefjell Resort Hotell. Her er muligheter for turgåing, spa, dansing, restaurant, mini-golf, hesteutleie, badeland og turer på sykkel. Hotellet ligger 1000 moh. og har på utvalgte dager underholdning for barna.